torstai 8. lokakuuta 2009

Virusvaara

Varo, tässäkin blogissa saattaa olla norovirus, kuumenna vähintään 90 oC ennen käyttöä.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Syksypaita ja helmet

Vähän utuinen kuva syksypaidasta, joka on tehty Nalle, 7-veljestä ym. langantähteistä.
Helmet samaan sävyyn Cernit, Fimo ja Premo massoista.

Yksi työpäivä elokuun lopulla

Työmaa

maanantai 10. elokuuta 2009

Ratsastusretkellä melkein helteessä!


Tosi hienolla issikkaretkellä täällä. Kuvia odottelen ilmestyvän sinne galleriaan...Aivan mahtava retki jokatapauksessa.

tiistai 14. heinäkuuta 2009

Raiders in the storm, part II

Jesh, eilen alkoi kouluratsastuskurssi, kaikki puolitoista tuntia oikeen kunnon kaatosateessa. Raikasta ilmaa ja ulkonaoloa koko rahan edestä. Toivottavasti seuraavat päivät eivät ole yhtä kosteita.

perjantai 19. kesäkuuta 2009

Juhannuspaita.

Pääasiassa Novitan Cocosta ja tähteitä. Ei sitten kuitenkaan tullut niin huonoa keliä aatoksi, mittari näyttää reilu 16 oC ja aurinkokin paistelee välillä, ainakaan ei sada.

lauantai 13. kesäkuuta 2009

Pari kuvaa alkesän reissuilta


Vaikkei olletkaan "ihan" aitoja niin oli aika vaikuttava näyttely.
Satulinna vuorella.
Mielenkiitoinen paikka, suosittelen,
jos sinnepäin sattuu osumaan.
Yksin ei tarvii olla, 6000 kävijää päivässä.


Säkkipillimaa ja pillittäjä. Tuota kuuntelee tasan yhden kappaleen verran
kunnes korvissa alkaa soimaan.
Mutta säkkipillimaa oli ihan kiva.

lauantai 25. huhtikuuta 2009

Hempeitä koruja

Näyttää vuodenaika vaihtuneen viimeviikon talvesta kesäksi. Yritin takapihalla tänään neuloa, mutta hiki valui selkää pitkin ja puikotkin meni tahmeiksi, ei kiva. Kevään kunniaksi tein tälläsiä "vähän" niinkun hempeitä koruja. Nuo rannekorun kiekot on tehty rullaamalla kahta eriväristä massaa ja sitten leikattu jäähdytyksen (pakastimessa) jälkeen siivuiksi ja tietysti paistettu vasta siivutuksen jälkeen. Vähän liian pientä nyhräämistä minulle, mutta tulipahan kokeiltua.

tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kohta pitäsi päästä kyntämään pellolle...

...mutta tältä näyttää.

Niin, tämä ei ole Vatnajökull (vrt alla),
vaan pelto tänään 21.4.2009 Maaningalla.
Paikoin vielä 25 cm lunta...

Vatnajökull toukokuu 2008

Yläpuolella kuvassa on jäätä ainakin 100 metriä (Vatnajökull)

Tässä sentään maata pilkistää jääkerroksen alta (Maanika)

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Sinikirjavan kanan munia

Jännää... ei kyllä liity noihin muniin millään lailla.
Kirjavan kanan munia. Enkä osaa rajata Gimpillä tuota taustaa pois...tässä koneella ei ole photoshoppia...


lauantai 11. huhtikuuta 2009

Muutama kukka taas

Tässä kukkia hiotuista kivistä ja askastelumassoista (cernit, fimo, premo). Tänään piti olla yli 10 lämmintä ja aurinkoista. Harmaata ja loskaa on ja eikä edes viittä lämmintä... Eilenkin oli oikeen kunnon talvikeli ratsastaa. Uutta lunta kentällä parikymmentä senttiä ja alla jäätynyt loska. Siinä sitten vähän aikaa köpsöteltiin ja liukasteltiin...

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Pussukka ja nyssäkkä

Koukkuamalla tehdyt. Raidallinen jämälangoista, kiitokset lahjoittajille, lisää otetaan vastaan :). Tuohon "iltalaukkuun" ajattelin sommitella rikkimenneen pyoräilykypärän remmistä hihnan.

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Kassu

Uus heppakaveri, hassu Kassu on kuvassa ihan kysymysmerkkinä ;)

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Keväinen neule

Euromarketissa oli alemyynnissä Novitan Cocos lankaa, josta aiemmin tein jo kaulaliinan itselleni, nyt tämä pusero. Langoissa kevätauringon kimallusta lämpimän ruskeassa, kuran harmaassa ja keväisen vihreän sävyissä. Mukana harmaa ja valkonen raita Novitan Sofiaa. Lankaa meni ehkä 700g, en ole vielä punninnut... Lankoja jäi vielä tähteeksi (varsinkin kun niistä hamstrasi lisää), joten seuraaavaa sinisävyistä jo suunnittelen.

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Patalappuja koukkuamalla, jatkuu...

Kuviollinen kokeilu, jännää, mutta hidasta.

torstai 12. maaliskuuta 2009

Juniori Riston selässä

Risto oli eilen jo entisellään, ja intoa riitti. Ontuminen ilmeisesti johtui kipeytyneestä selästä. Toivottavasti terveyttä vielä riittää, vaikka harmaita karvoja alkaa jo olla (Ristolla). On vaan niin mukava heppa.
Lisäys 20.3. Ontuminen jatkuu, joten suhde tälläerää Riston kanssa on poikki :(
Uusi vuokraheppa hakusessa ...

Fingerporista lainattua

Olisin kokenut katiskan mutten mahtunut...

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Huovutustesti

Tämä vielä piti kokeilla. Vasemmalla Novitan Huopasesta ja raidat hahtuvalangasta ennen pesukonehuovutusta ja oikealla huovutuksen (60 oC) jälkeen. Kutistumisprosentti oli 23 ja harmittavasti raidat tuli vähän suttasen näköiseksi. Mutta taatusti tiivis ja eristävä patalappu! Tykkään kyllä enempi noista ei-huovutetuista kaksinkertaisista vaikka tämä oli kyllä paljon nopeempi tehdä, koukkuaminen noin tunti + konepesu 1,5 tuntia. Hahtuvalanka oli kyllä aika haasteellista käsitellä, Huopanen ihan ok tällä menetelmällä, vaikka sillä vähän mutkia tuli reunoille. Mutta prässäämällä kaikki mutkat saa suoriksi :)

Taas koukuttua

En tiiä kuinka mones, mutta näitä on vaan niin hauska tehdä. Voishan näitä vaikka myydäkin, mutta kukaan ei maksais hintaa siitä työstä. Yhden kakspuolisen lapun teko telkkaria katsoessa vie noin 4 tuntia (mukaanlukien ajan, joka menee purkamiseen, kun virhe tulee yleensä huomattua vasta useamman kerroksen jälkeen), langat ei yhteen lappuun maksa kun alle euron. Toisaalta käsiala kehittyy koko ajan ja virheitäkin tulee vähemmän :).

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Surkupäivä

Kyllä on vähemmän ylevä mieliala taas töissä. Yleistä angstia ja v*tusta. Linkki "hauskaan" blogiin kuvasta.

Kaikkein suurin surku oli kun Ristolla oli jalka kipeä eikä raukka kärsinyt oikein kunnolla kävelläkään. Haluja olisi ollut liikkua, mutta kipu oli liikaa. Kun ei tiedä kuntoutuuko se jalka enää vai onko tämän tarinan loppu. Jos olis oma hevonen niin liian vaikeaa olisi päätöstä tehdä. Surku :(

maanantai 23. helmikuuta 2009

Muutama huovutettu liivi




Sarjasta jotain vanhaa taas, pari vuotta sitten värkättyjä huopaliivejä.

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Säärystimet

Novitan Mambosta, pituus n. 65 cm. Ratsastushousujen päälle ajattelin, kun toppahousut loppui kaupoista jo tammikuussa. Tulis nyt sitten vielä pakkasia niin vois kokeilla.

Laskiaista laskemassa

Taas mutkamäessä, niinkun oli moni muukin. Järkyttävä älämölö koko ajan...


maanantai 16. helmikuuta 2009

Älä ruoki lamaa - päivä


Lauantaina oli "Älä ruoki lamaa päivä". Ihan ei saanut viimevuoden Islannin työsuhteen lomarahoja käytettyä loppuun, mutta hyvä yritys oli. Kuvassa juniori laskemassa islanninkruunuilla mäkeä alas, muuta niillä ei voi tehdäkkään...

perjantai 13. helmikuuta 2009

Lisää villapaitoja


Tässäpä muutama viimevuotinen villapaita (lopapeysa). Alimmainen tehty ja kuvattu Islannissa, islannin lampaan villasta (Alafoss lopi). Karatepaita ja tölttipaita Novitan Mamboa. Perinteinen sinikuviollinen islanninlopia myös. Perinteistä lukuunottamatta mallit itse suunniteltuja.

torstai 12. helmikuuta 2009

Sarjasta jotain vanhaa

Otsikota huolimatta tässä ei ole kuvia minusta.
Tässä tämä vanha paperitamma. Sisäsiisti ja vähäruokainen otus.

Paperimassasta tehty aurinkopää...




Tämä on jo useampi vuos sitten sanomalehtipaperista suikaleina muotin päälle liisteröimällä tehty omenakulho, mutta tykkään siitä ja se on ihan käytössäkin. Yllä siis näkyy kulho ennen maalausta ja lakkausta.






torstai 5. helmikuuta 2009

Villatakki


Kuva ei ehkä paras mahdollinen, liiviosa huovutettua ja hihat + resorit Novitan Mamboa. Vetoketjukin tuli ommeltua melkein suoraan.

Koukussa!

Näitä on tullut jo väkerrettyä erinäinen kappale. Strömsön arveluttavia ja addiktoivia vaikutteita. Langantähteet on kohta loppu, lahjoituksia otetaan vastaan...

perjantai 23. tammikuuta 2009

Lunta!!!


No nyt sitä riittää. Kuvassa viimeviikolta luistinrata lammen jäällä. Silloin vielä jäällä pystyi luistelemaan, kun kaupunki säästää eikä jäädyttänyt kenttää.

perjantai 2. tammikuuta 2009

Risto 20v, tumma ja tulinen



Tänään kävin taas ratsastelemassa Ristolla kirpeässä pakkassäässä, riittävän kevyesti ettei kumpikaan oltu ihan hiessä. Sympaattinen heppa <3, vaikka on ihan muuta kun issikka :). Kuuluu luokkaan lainattua (tai vuokrattua).