sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Keväinen neule

Euromarketissa oli alemyynnissä Novitan Cocos lankaa, josta aiemmin tein jo kaulaliinan itselleni, nyt tämä pusero. Langoissa kevätauringon kimallusta lämpimän ruskeassa, kuran harmaassa ja keväisen vihreän sävyissä. Mukana harmaa ja valkonen raita Novitan Sofiaa. Lankaa meni ehkä 700g, en ole vielä punninnut... Lankoja jäi vielä tähteeksi (varsinkin kun niistä hamstrasi lisää), joten seuraaavaa sinisävyistä jo suunnittelen.

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Patalappuja koukkuamalla, jatkuu...

Kuviollinen kokeilu, jännää, mutta hidasta.

torstai 12. maaliskuuta 2009

Juniori Riston selässä

Risto oli eilen jo entisellään, ja intoa riitti. Ontuminen ilmeisesti johtui kipeytyneestä selästä. Toivottavasti terveyttä vielä riittää, vaikka harmaita karvoja alkaa jo olla (Ristolla). On vaan niin mukava heppa.
Lisäys 20.3. Ontuminen jatkuu, joten suhde tälläerää Riston kanssa on poikki :(
Uusi vuokraheppa hakusessa ...

Fingerporista lainattua

Olisin kokenut katiskan mutten mahtunut...

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Huovutustesti

Tämä vielä piti kokeilla. Vasemmalla Novitan Huopasesta ja raidat hahtuvalangasta ennen pesukonehuovutusta ja oikealla huovutuksen (60 oC) jälkeen. Kutistumisprosentti oli 23 ja harmittavasti raidat tuli vähän suttasen näköiseksi. Mutta taatusti tiivis ja eristävä patalappu! Tykkään kyllä enempi noista ei-huovutetuista kaksinkertaisista vaikka tämä oli kyllä paljon nopeempi tehdä, koukkuaminen noin tunti + konepesu 1,5 tuntia. Hahtuvalanka oli kyllä aika haasteellista käsitellä, Huopanen ihan ok tällä menetelmällä, vaikka sillä vähän mutkia tuli reunoille. Mutta prässäämällä kaikki mutkat saa suoriksi :)

Taas koukuttua

En tiiä kuinka mones, mutta näitä on vaan niin hauska tehdä. Voishan näitä vaikka myydäkin, mutta kukaan ei maksais hintaa siitä työstä. Yhden kakspuolisen lapun teko telkkaria katsoessa vie noin 4 tuntia (mukaanlukien ajan, joka menee purkamiseen, kun virhe tulee yleensä huomattua vasta useamman kerroksen jälkeen), langat ei yhteen lappuun maksa kun alle euron. Toisaalta käsiala kehittyy koko ajan ja virheitäkin tulee vähemmän :).